Жижиг, дунд үйлдвэрлэл, үйлчилгээг дэмжихийн тулд кластераар бүсчлэн хөгжүүлэх шаардлагатай

Хүнс, хөдөө, аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн яамны Бодлого, төлөвлөлтийн газрын шинжээч Э.Сугарбаяр: “Жижиг, дунд үйлдвэрлэл, үйлчилгээг дэмжиж, нягт хамтран ажиллаж байж хөгжих ирээдүй харагдаж байна. Тиймээс жижиг, дунд үйлдвэрийг кластераар бүсчлэн хөгжүүлэх шаардлагатай. Мөн хөдөө аж ахуйн гаралтай түүхий эдэд анхан шатны тордолт хийх, дотоодын үйлдвэрийг түүхий эд, бүтээгдэхүүнээр хангахын тулд стандартын анхан шатны шаардлага хангасан түүхий эдийг боловсруулах хоршоодыг хөгжүүлэх шаардлагатай.

Хөдөө аж ахуйн хоршоодыг хөгжүүлэхийн тулд салбар яамнаас “Загвар хоршооны техник, эдийн засгийн үндэслэл”-ийг боловсруулсан. Жижиг, дунд үйлдвэрүүд нэгдсэнээр нэмүү өртөг шингэж, дотоодын үйлдвэрүүдээ түүхий эдээр хангах, цаашдаа экспортлох боломж бүрдэх юм.” гэлээ. Мөн хуванцар савны хэрэглээг халахыг уриалан, цаашдаа хэрэглэхгүй байхыг Архангай аймгийн Хүнс, хөдөө, аж, ахуйн газрын дарга онцоллоо.

Түгээх
СЭТГЭГДЭЛ ҮЛДЭЭХ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *